Hej!
Veckan har rullat på i rask takt som vanligt.
Jobb förstås men också en tur till Stockholm för att gå på min dotters slututställning.
Hon tar studenten om en dryg vecka och avgångsklasserna i Foto och språk-programmen
ställde ut sina bilder på ett galleri på Söder.
Jättekul att se och det var massor av folk som kom och tittade så eleverna var mer än nöjda.
Många stolta föräldrar förstås inklusive mig själv!
I morse plockade jag lite rabarber så nu är årets första rabarberpaj bakad.
Så gott och receptet är superlätt!
Skär rabarber i tunna skivor och täck botten på en form.
Strö över lite socker, potatismjöl och kardemumma.
Blanda ihop för hand eller i matberedare:
2 dl mjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
0,5 dl sirap
100 g smör
Fördela över rabarbern och grädda i 200 grader ca 20-25 min.
servera med glass, vaniljsås eller lättvispad grädde.
Bjud in någon på försommarfika och njut!
Lite "ogräs" plockade jag också in.;-)
Det är fint med det skira gröna nu i försommartid.
Ogräs kan vara minst lika vackert som en "riktig" blombukett, eller hur?
Hoppas att ni får en skön helg!
Kramar / Ann