Igår slog jag till och var riktigt huslig.
Plötsligt får man lust att göra något mer än bara den nödvändiga matlagningen,
och då gäller det ju att passa på!
Först skördade jag vår spenat som växt över alla bredder så det var dags att plocka den
och hinna så lite ny innan det blir för sent på sommaren.
Av spenaten gjorde jag spenatsoppa som vi åt till lunch
och det blir verkligen extra gott när man odlat själv!
Lök, buljong, grädde, salt, peppar och muskot fick koka ihop med spenaten.
Med ägghalvor och ostsmörgås blev vi riktigt mätta.
Efter den goda lunchen tog jag in 3 kg rabarber som jag skar i små bitar.
Rabarbern fick stå med 50 g vinsyra och vatten så det täckte till idag,
då jag silade och rörde i socker till lagom sötma.
Så idag blev det saftkalas!
Några kardemumma-skorpor slank också ner i magen utan problem...
Nu laddar jag för 4 intensiva jobbdagar sen är det SEMESTER!
Härligt!!!
Kram på er alla, ha en fin vecka!
Ann